Despre mine

Ca orice tânăr absolvent de liceu, ca „să fii ceva în viață” cum zicea bunica, știam că urmează facultatea. M-am gândit că cea de drept este cea mai potrivită. Apoi m-a tentat ingineria economică. Doar că viața nu este atât de roz pe cât ne-o imaginăm. Și, băiat fiind, am vrut și eu să am banii mei. Știți cum e… Și m-am angajat.

A fost greu să merg și la facultate și la serviciu, dar mi-a fost util. Nevoia este cea mai bună școală a vieții.
Am fost agent de livrări, am cărat mii de bidoane cu apă. Pe ploaie sau caniculă. Apoi am fost agent de vânzări, meserie grea. Vă imaginați că nu este tocmai ușor să convingi oamenii că produsul tău este foarte bun și să îl cumpere.

Apoi am fost manager regional și director executiv al firmei. Sunt convins ca urcarea pe scara profesională pas cu pas este cea mai bună metodă de a dobândi experiență.

În final, firma, devenită extrem de profitabilă, a fost vândută. A fost un exit de succes, iar cei care sunt familiarizați cu terminologia înțeleg cât de importantă este această precizare. Pentru cei care nu cunosc termenii specifici, le spun că este o mare realizare să crești și să vinzi o afacere.

Câteva luni mai târziu după vânzarea firmei, grație experienței dobândite, am deschis propria afacere.

Preocuparea permanentă a unui manager este aceea de a-și crește afacerea, de a o stabiliza. Cum face acest lucru este o rețetă pe cât de „secretă” pe atât de simplă: În primul rând, trebuie să ai grijă să îți „crești” oamenii cu care lucrezi, să ai grijă de ei ca de familia ta. Numai uniți fiind lucrurile vor merge bine.

Cu toții vrem să avem siguranța zilei de mâine. Ceea ce puțini realizează este faptul că nu putem atinge acest obiectiv singuri. Întotdeauna în spatele unui om de succes stă o echipă puternică.

Tocmai de aceea cred că este extrem de important să investim în oameni, în capacitățile lor.
În al doilea rând, antreprenorul trebuie să fie implicat permanent, atent la cerințele pieței, la schimbările de legislație sau de atitudine a consumatorului.

Este o muncă grea, deși uneori , din exterior nu se observă. Dar satisfacția că ai clădit ceva bun, durabil, rezistent compensează eforturile.

Am doi copii si, de când au venit pe lume, mi se pare că cel mai important scop al meu este să le asigur tot ce e mai bun pentru a avea o viață frumoasă și un viitor predictibil.

Cred că nu vă este necunoscută senzația.

Dar pentru a le asigura un viitor frumos nu este suficient să depun singur toate eforturile. De ce?
Pentru că vreau pentru ei o țară prosperă. Și asta clar nu o pot face de unul singur. Noi, toți românii trebuie să „tragem la căruță”.

Pentru că vreau pentru ei o țară sigură. Și asta clar nu ține doar de mine, decât într-o foarte mică măsură.
Pentru că vreau ca ei sa crească fără a-și dori să plece peste hotare.